Tuinontwerper Arjan Boekel van Boekel Tuin en Landschap maakt voor Gardenista een tuin rond de steekwoorden –  Bos/Rand, Ode aan de bosrand, De tuin als habitat, Habitat, Nest

Thema:  Verbinding in het groen, een ode aan de gradiënt. Geen plek is hetzelfde. Met verbindingen geef je betekenis aan een plek. Verbindingen komen tot stand door gradiënten te ontwerpen. Overgangen van open naar besloten, van zon naar schaduw, van tuin naar landschap, van laag naar hoog, van nat naar droog, van bodem naar lucht, van seizoen naar seizoen. Dan ontstaan plekken waar mens en dier zich thuis voelt, ruimtes waar je geborgenheid ervaart en waar de gelaagdheid van de natuur zich manifesteert.

Primair doel van de TUIN : Het vormgeven van de verbinding tussen mens en natuur, tuin en landschap. De verbindende schakel tussen al deze zaken: PLANTEN. Met deze tuin wil ik laten zien hoe je met groen een plek kunt creëren waar je je op je gemak voelt, waar ruimte is voor natuur en seizoensbeleving, waar verbindingen ontstaan tussen huis, tuin en omgeving.  Een groene ruimte, met weinig harde materialen. De harde materialen geven een functionele laag aan de tuin en zorgen voor een verbinding tussen groen en gebruiker.

www.boekeltuinen.nl