programma

Workshops

Tegel eruit Plant erin

Doe met ons mee en creëer jouw tuin naar keuze en ervaar je eigen tuingeluk. Kinderen en volwassenen worden daadkrachtige vergroeners!

Heb je een tegeltuin? Wij leren je hoe je de tuin kunt vergroenen.

In een tuin wil je natuurlijk een pad en een fijn terras meestal gemaakt van praktische tegels. Maar je wilt ook rekening houden met de afvoer van regenwater. En wat zou het leuk zijn als er lekker veel vogels en beestjes in de tuin komen. Wij geven je tips en laten zien hoe je een compleet groene tuin kunt inrichten.

Zo creëer je “de groene tuin” en wordt het een aangename woonomgeving.

Je kunt elke dag een stukje geluk ervaren in de natuur. Want bijen, vlinders, libellen, vogels, kleine dieren zoals de egels en salamanders zullen hun natuurlijke plaats innemen. Er is zoveel te beleven. Haal het avontuur dichtbij!

Groei & Bloei Alphen aan den Rijn en omstreken

woensdag 22 en donderdag 23 september

Zelf aan de slag met bloemen

Wil je zelf iets doen tijdens Gardenista? Dan ben je bij Marjo Vreuls aan het goede adres.

Uit Kerkrade (Limburg) komt deze gediplomeerde bloemist naar Laag Zuthem om jou/jullie te laten ervaren hoe je met duurzame bloemen, bijvoorbeeld uit je eigen tuin, iets moois kan maken.

Is dit jouw creatieve kant? Ben jij een bloemschiktalent?

Schuif aan bij Marjo’s gezellige groene workshops!

Vrijdag 24 september

Workshop cigar box gitaar bouw door Cigarbox Henri

Samen met Cigarbox Henri van www.dutchinstruments4u.nl bouw je je eigen acoustische cigar box gitaar en leer je er na afloop op spelen en de juiste slide gitaar technieken. We leren dan een bekend blues thema en een paar vette rocklicks op de cigar box spelen! Een authentieke bottleneck slide zit inbegrepen.
De cigar box gitaar is een zeer gemakkelijk te bespelen oer muziekinstrument dat uit de USA over is komen waaien naar Europa.

De oorspronkelijke bevolking op de katoenplantages in de Mississippidelta had geen geld om dure gitaren te kopen en daarom bouwden ze ze zelf van o.a. oude bezemstelen, een paar draden als snaar, een lege oude sigarendoos als klankkast en een afgesneden flessenhals als slide.
‘s Avonds werd hiermee de muziek gemaakt die we tegenwoordig als ‘blues’ kennen.
Tegenwoordig is de cigar box helemaal hot, met aanvoerders als bv Seasick Steve, Jack White, maar ook Keith Richards van the Rolling Stones en zelfs mensen als Bono van U2 en Acteurs als Johnnie Depp, geven de cigar box gitaar een ware cult status.

Duur van de workshop, inlc. les ‘How to play’ is ca 2 tot 2.5 uur.
Na afloop kan je met de videolessen je spel thuis verder bekwamen.
Geschikt voor allen in de leeftijdscategorie 8 tot 88.