programma

Tuinadvies 2022

Start met je nieuwe tuin in de SchetsKeet! Hier helpen studenten Tuinarchitectuur je tijdens een kosteloze schetssessie graag met een nieuw ontwerp. Meld je direct aan!

Wil je een nieuwe tuin of iets anders met je huidige (dak)tuin en kan je hulp gebruiken om je ideeën vorm te geven? Kom langs bij de SchetsKeet waar studenten Tuinarchitectuur van de OntwerpAcademie graag met je meedenken, van ontwerp tot een aanzet voor de beplanting. Gedurende 20 minuten staan jouw wensen voor je tuin centraal en zoekt de student al schetsend met jou naar de mogelijkheden. Met natuurlijk veel aandacht voor groen, biodiversiteit en gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. Je gaat naar huis met de schetstekeningen en een hoop inspiratie!

De OntwerpAcademie organiseert tevens een plantenkennisquiz.
Of je nu net komt kijken, of een doorgewinterde tuinier of groenliefhebber bent, met de plantenkennis quiz ontdek je hoeveel je écht weet. De deelnemer met de hoogste score maakt kans op een mooie prijs!

Bij de vakopleiding Tuinarchitectuur op de OntwerpAcademie worden studenten opgeleid tot professioneel tuinontwerper. Ze leren ruimtelijk tekenen, compositieleer en beplantingsplannen maken. Bodem, water en ecologie vormen de basis van deze opleiding, wat inhoudt: kijken naar wat er al is en daarop voortborduren. Samen met het cursussen- en workshopsaanbod draagt de OnwerpAcademie bij aan meer kennis en ontwerpkracht voor een duurzamere en groenere leefomgeving.

De schetssessie is kosteloos voor bezoekers van Gardenista. Neem de afmeting, de (zon)ligging en een aantal foto’s van je tuin mee naar de afspraak.

Laat je verrassen door wat er allemaal mogelijk is met jouw tuin en meld je aan!

Kijk voor de locatie op de plattegrond

   

In onze SchetsKeet is er plek voor 2 schetssessies per half uur. Een sessie duurt 20 minuten. Meld je aan voor 1 dag en 2 tijdvakken om de kans te vergroten dat je terecht kunt. Je ontvangt na aanmelding direct een mail met een vragenlijst die je kunt uitprinten en ingevuld meeneemt naar de schetssessie, bij voorkeur samen met de afmeting van jouw tuin en een aantal foto’s.

Je krijgt zo snel mogelijk een tweede mail met daarin het exacte tijdstip, binnen het door jou opgegeven tijdvak, waarop we je verwachten bij de SchetsKeet.

Groene vragen aan Lodewijk

Stel je tuinvraag aan Lodewijk Hoekstra. Wil je weten welke planten passen bij de grond van jouw tuin?  Zoek je planten voor meer vlinders of bijen?

Lodewijk geeft advies en heeft een antwoord op al jouw tuinvragen op woensdag van 14:30 – 15:00 uur en op zaterdag van 11:30 – 12:00 uur.

 

lodewijksgroenegeluk.nl

Kijk voor de locatie op de plattegrond

Tuinadvies

In de stand van Natuur voor Elkaar kan je op woensdag, donderdagmiddag of vrijdag langskomen voor tuinadvies.

Neem een plattegrond van je tuin mee en kom langs om samen met onze ontwerper je tuin opnieuw in te richten met oog voor de juiste plantenkeuze (inheems en goed voor insecten, vogels en kleine zoogdieren) en maatregelen om het dierenleven in je tuin te vergroten.

Op woensdag tuinadvies van Marieke de Keijzer
Op donderdagmiddag tuinadvies van Elahe TahmasbiNotarki
Op vrijdag tuinadvies van Anneke Coops

Kijk voor locatie van de stand op de plattegrond