programma

KIDS

Dagje groenvermaak

foto: Sharon van Eunen

foto: Sharon van Eunen

Post!

Nel heeft een postloket. Daarmee reist ze door het land. Ze verkoopt kaarten en postzegels. Op de postzegel staat haar portret. Op de kaart staat niets. Kinderen kunnen er nog een tekening op maken. De kaarten kun je bij Nel in de groene brievenbus doen. Zij zorgt voor de verzending.
Nel is nostalgisch, met een frisse blik. Ze verzamelt graag verhalen en gedichten, maar ook postzegels (het liefst van poezen) en schelpen (vooral die waar je de zee in hoort). Ze heeft een parkietje, maar het kooitje staat altijd open. In een doosje bewaart ze gevonden, dode vliegen. Op het dak van het post loket verbouwt ze geurige kruiden en stekt ze plantjes.
Nel heeft een hartsvriendin ‘Hanna’. Zij is meestal op reis en stuurt haar kaarten uit alle windstreken. Nel tikt brieven terug op haar typemachine. Bellen doet ze met haar grijze draaitelefoon.

Kom maar gezellig kennismaken met Nel, haar parkietje, haar vliegen en haar stekjes en maak een mooie kaart voor de groene brievenbus.

Atelier Kiem kleurt Gardenista met ‘vergeten’ materialen

Marieke Tol van Atelier Kiem ontdekt samen met kinderen de bijzondere eenvoud uit de natuur.
Rode, of eigenlijk groene draad in haar werk is het materiaalgebruik.
Ze laat de kinderen graag zien dat je met ‘vergeten’ materialen, die anderen over het hoofd zien of zelfs weggooien, ware kunst kunt maken!
Enthousiast over het thema ‘Leef in het Groen’ maakt ze van de jonge Gardenista bezoekers ware groen-kunst-ontdekkers.

De historische buitenplaats ‘den Alerdinck’ biedt een sprookjesachtig decor voor een originele, interactieve kunstinstallatie die jong en oud zal inspireren om een bijdrage te leveren aan een fijne dag op dit tuinfestival.

www.atelierkiem.com