programma

KIDS 2022

Dagje groenvermaak

foto: Sharon van Eunen

foto: Sharon van Eunen

Natuurknutsels – schminken

Op zaterdag kunnen bezoekers / kinderen bij Carin van de Ploeg oorwormpotjes maken.

Op zondag kunnen kinderen geschminkt worden.

Met een biologie opleiding en een zomer zeilen is Carin in haar  jonge jaren bij de Waddenvereniging verzeild geraakt. Daar heeft zij 12 jaar educatieve programma’s gemaakt en mensen de liefde voor het wad bijgebracht.
Sinds 2005 woont ze met man en kinderen in ZwolleZuid, waar ze nog steeds de liefde voor de natuur ‘predikt’ en betrokken is bij veel vrijwilligerswerk met een link naar de natuur.

Kijk voor locatie in het programmaoverzicht

Boswachter Piet

Heb je wel eens een echte boswachter gesproken? Tijdens Gardenista kan dit.

Samen met boswachters van Natuurmonumenten gaat Boswachter Piet met jullie, de kinderen, aan de slag.

Wat is er te doen? Een paar dingetjes willen we wel verklappen. Je kan samen met een boswachter het bos ontdekken, of een natuurquiz maken. Maar er is ook een speurtocht en een renspelletje.

Kom kijken ze zijn er iedere dag.

Kijk voor locatie in het programmaoverzicht

Natuur voor elkaar

Bij de tent van Natuur voor Elkaar is veel te doen voor kids.

Wat denk je van Blije Bijen Ballen maken? Dit zijn Zaadbommetjes gemaakt van inheemse biologische zaden met klei en compost.
Of een Kruiwagenrace? Kom strijden wie het snelst 10 tegels eruit kan wippen en win een leuk prijsje!

Kijk voor locatie in het programmaoverzicht

Er was eens ….

Een voorlees momentje met tuinverhaaltjes over bloemen, vlinders, bijen voor de kleine Gardenista bezoeker.

Dagelijks om half 11 en 12 uur (op woensdag om half 11 en 2 uur) bij ‘op de groei’ (vlakbij Acacia), zodat Papa’s en Mama’s even een kopje koffie kunnen drinken.

 

Kijk voor locatie in het programmaoverzicht

Groenkunst Ontdekkers

Tijdens Gardenista kunnen kinderen rijgsels maken van vrolijk kleurend rest materiaal. Deze vrolijke creaties worden in een stellage gehangen, waardoor het kunstwerk met de dag groeit.
Het geheel vormt een interactief kinderkunstobject van vergeten materialen. De rijgsels wapperen in de wind en schitteren in de zon. Dit zorgt voor een kleurrijk visueel effect.
Atelier Kiem trakteert je graag op verrassende plantaardige vormgeving en bedenkt en begeleidt (kinder)kunstprojecten met een link naar de natuur.

www.atelierkiem.com

Kijk voor locatie in het programmaoverzicht

Post!

Nel heeft een postloket. Daarmee reist ze door het land. Ze verkoopt kaarten en postzegels. Op de postzegel staat haar portret. Op de kaart staat niets. Kinderen kunnen er nog een tekening op maken. De kaarten kun je bij Nel in de groene brievenbus doen. Zij zorgt voor de verzending.
Nel is nostalgisch, met een frisse blik. Ze verzamelt graag verhalen en gedichten, maar ook postzegels (het liefst van poezen) en schelpen (vooral die waar je de zee in hoort). Ze heeft een parkietje, maar het kooitje staat altijd open. In een doosje bewaart ze gevonden, dode vliegen. Op het dak van het post loket verbouwt ze geurige kruiden en stekt ze plantjes.
Nel heeft een hartsvriendin ‘Hanna’. Zij is meestal op reis en stuurt haar kaarten uit alle windstreken. Nel tikt brieven terug op haar typemachine. Bellen doet ze met haar grijze draaitelefoon.

Kom maar gezellig kennismaken met Nel, haar parkietje, haar vliegen en haar stekjes en maak een mooie kaart voor de groene brievenbus.

Kijk voor locatie in het programmaoverzicht