Programma

Competities

Dit jaar zijn er maar liefst 4 competities. De competities bloemschikken en showtuinen keren terug uit de editie van 2019 en nieuw dit jaar zijn de kwekers- en de postzegeltuintjescompetities.
Alle competities worden beoordeeld door een vakkundige jury.
Nieuw dit jaar is de publieksprijs: als bezoeker kan je je stem uitbrengen op je favoriete showtuin, postzegeltuin, bloemstuk en plant.

COMPETITIE BLOEMSCHIKKEN

Na een kleurrijke competitie bloemschikken in 2019 staat bloemschikken uiteraard ook dit jaar op het programma.
Studenten, amateurs en professionals, die een verhaal kunnen vertellen met plantaardige en niet plantaardige materialen strijden allen in hun eigen categorie om de eeuwige roem.
De finalisten van elke categorie nemen het op zondag 26 september op het podium tegen elkaar op voor de eerste prijs.
De winnaar wordt beloond met een pagina groot artikel in het Kerstnummer (!) van het blad Groei & Bloei.

v.l.n.r. Joyce Brueren, Paulien Beekwilder en Lammy van Elp
Groei & Bloei december 2019 (klik op de foto voor een vergroting)
Groei & Bloei mei 2020 (klik op de foto voor een vergroting)

Begin september komt hier een lijst met de deelnemers

KWEKERSCOMPETITIE

De kwekerscompetitie is nieuw dit jaar. Als kweker ben je natuurlijk trots op de door jou gekweekte planten. Hoe leuk is het als dat ook gezien wordt. Door vakgenoten, maar zeker ook door de eindgebruiker: de consument. Professionele plantenkwekers én hobbykwekers strijden daarom om de best gekweekte plant: ‘de gouden Gardenistaplant’.
De winnaar wordt beloond met een artikel in het tijdschrift Groei & Bloei en kan zo de winnende plant en kwekerij laten zien aan een groot publiek. Daarnaast ontvangt de winnaar een mooie oorkonde van de KMTP die aan de wieg heeft gestaan van de VKC keuringen.

Bron: Photo King and Queen
Bron: Photo King and Queen

Begin september komt hier een lijst met de deelnemers

POSTZEGELTUINTJESCOMPETITIE

De postzegeltuintjescompetitie is nieuw dit jaar en met name geschikt voor studenten (van groenopleidingen). De competitie wordt zo genoemd vanwege het kleine formaat van de tuinkaveltjes met een maximum van 10 m2.
Enthousiaste tuiniers en professionals in wording krijgen de gelegenheid om een tuinidee op kleine schaal te showen binnen het centrale thema tot het showen van hun tuinidee op kleine schaal binnen het centrale thema ‘Leef in het Groen’. Er is plaats voor in totaal ± 25 tuintjes.

Begin september komt hier een lijst met de deelnemers

COMPETITIE SHOWTUINEN

foto: Winnende Showtuin 2019 van Arjan Boekel
De Gardenista Showtuinarea brengt de beste Nederlandse tuinontwerpers en hoveniers samen.
De showtuinen blinken niet alleen uit in schoonheid en variëteit maar behandelen ook actuele aspecten als duurzaamheid, biodiversiteit, waterberging en mentale gezondheid.

Begin september komt hier een lijst met de deelnemers