De Zaaiagenda voor de Moestuin van Diana Stek en Laura Beijn is een onmisbaar naslagwerk voor zowel de ervaren als beginnende moestuinder. Van ruim 175 soorten groenten, fruit, kruiden en bloemen zijn de zaaigegevens gerangschikt volgens de kalender in plaats van op soort. Door de ordening per periode is in één oogopslag duidelijk wat je wanneer kunt zaaien, poten, stekken of uitplanten. Door gebruik van iconen is de informatie compact weergegeven. En wie een specifieke soort zoekt vindt die gemakkelijk dankzij het uitgebreide register.

Alle informatie is gebaseerd op ruim 25 jaar moestuinervaring van auteur Diana Stek. Alle soorten die aan bod komen zijn daadwerkelijk door haar geteeld. In haar persoonlijke, droge stijl schrijft ze over de vriesdood van bonenkevers, het geluid van een watermeloen, het nut van gebroken bezemstelen en over aardappelenlogica. Maar ook over man Ruud die haar manier van uien poten wat te rommelig vindt: heb je ze laten vallen?

In de Zaaiagenda voor de Moestuin vind je meer dan 2000 zaaischema’s van ruim 175 soorten. Maar ook 12 columns van Diana’s hand, ruimte voor eigen aantekeningen en meer dan 50 moestuintips.