Jury Bloemschikken

Mijn naam is Frieda Brinkman en ben al zo’n 35 jaar werkzaam in de wereld van bloemen.
Op mijn 17de ben ik begonnen als stagiaire bij Artifleur in Genemuiden. De opleiding tot bloemist heb ik bij de Tuinbouwschool in Zwolle. Na een aantal jaren in Genemuiden gewerkt te hebben ben ik gaan werken in Nieuwleusen bij TC Mekelenkamp in de bloembinderij. In deze periode heb ik ook de opleiding Meesterbinden gevolgd en succesvol afgesloten.
Daarna zijn wij voor ons zelf begonnen met eerst een kwekerij in snijbloemen volle grond en later is dit uitgegroeid naar nu 3 bloemisterij winkels.

Het werken met natuurlijke materialen heeft mijn voorkeur. Kijken in natuur hoe iets groeit en mensen dit weer te laten zien in een arrangement is mijn passie.
Bloemen en planten is altijd weer verschillend, anders, nooit hetzelfde. De seizoenen, de soorten, vernieuwing en assortiment. Kortom een vak wat blijft boeien en altijd weer anders is.

Marcel en Monique van Dijk namen in 1980 een bloemenwinkel in Veldhoven over. Ondernemers vol enthousiasme, passie en ondernemersdrang. En een uitgesproken visie op het bloemenambacht. Beiden een opleiding voor bloembinder en een enorme voorliefde voor mooie dingen uit de natuur.
Marcel legde zich toe op het transformeren van grote ruimtes in sfeervolle ruimtes. Een natuurlijke aankleding waarbij bloemen en planten met het decor samenvloeien.
Nu, bijna 40 jaar, later is Oogenlust geland in Eersel. Zelf zeggen ze nog steeds op zoek te zijn naar de ultieme schoonheid van alles wat de natuur ons geeft. Werken ze nog steeds voor een ‘tien’ en zijn eigenlijk met minder dan een ‘acht’ niet tevreden.
Jacqueline Boerma is eigenaar van het Boerma Instituut. Ze werkt sinds 1981 voor het Boerma Instituut. Jacqueline nam in 2013 het stokje van haar vader, oprichter Theo Boerma over. Als vierde generatie Boerma heeft zij de liefde voor het bloemschikvak met de paplepel meegekregen.

“Bloemen en bloemsierkunst zijn een onafscheidelijke deel van mijn leven, ik kan me een wereld zonder bloemen niet voorstellen.” zegt Jacqueline. Ze geeft zelf nog les tijdens de ADFD- en de Master DFD -vakopleidingen en is veel in het buitenland om te jureren bij internationale bloemschikwedstrijden en om bloemschikdemonstraties te geven.

Elso Post: bloemist, stylist, docent, meesterbinder, vakman.

Floral Academy: bloemenvakschool in Ede, Gelderland
In 2013 startte Elso Post zijn bloemenvakschool onder de naam Floral Academy in de Achterhoek. Daarna volgende Hengelo (O) en Ede (in bloemenveiling Plantion). Floral Academy is in een korte tijd uitgegroeid tot een opleidingsinstituut voor vakopleidingen voor bloemschikken- en binden.

Elso Post: kennis en passie
Elso Post is een veelzijdige bloemist, met ruime ervaring in het bloemenvak, de detailhandel en onderwijs. Zijn kennis en passie kennen geen grenzen. Hij verdiende zijn sporen lokaal en internationaal. In zijn bloemenvakschool deelt hij zijn kennis en zijn passie. Dat doet hij met een team van gelijkgestemde vakmensen.

Een leven lang leren: creatief en zakelijk
Elso Post werkt in de overtuiging dat ontwikkeling de sleutel is om trends en economisch mindere tijden te overleven. Daarom biedt Floral Academy bijscholing aan ervaren bloemisten die alles uit zichzelf (creatief) en hun onderneming (zakelijk) willen halen.

 

Ik ben Natasja Kop.
Sinds 1997 samen met mijn partner Ruud Hendrickx eigenaren van de bloemenspeciaalzaak Violien bloemen en interieur te Breda. Ons bedrijf bestaat op het moment met 8 personeelsleden die allemaal hun eigen kwaliteit bezitten zodat we samen een hecht team vormen.
Het blijft niet alleen bij werken in de winkel, maar we worden ook gevraagd om beurs-stands aan te kleden een paar grote beurzen en het finishen van een nieuw interieur bij bedrijf en particulier.
Om altijd bezig te zijn met veranderingen en bij te blijven wat er op scholen of in de maatschappij gebeurd probeer ik zoveel mogelijk in contact te blijven met de scholen of bijeenkomsten.
Ik heb ook enige tijd les gegeven aan de opleiding DFA in Breda.
Regelmatig wordt ik gevraagd om te helpen bij het examineren op de Prinsentuin-van Cooth te Breda.
Ook heb ik al enkele keren in de jury gezeten bij Groei & Bloei en andere regionale bloemschikwedstrijden.

 

Als freelancer koos ik, Karin de Man, er bewust voor geen eigen bloemenwinkel te starten, maar mijn werk op freelancebasis uit te voeren. Dit biedt me de mogelijkheid mijn drijfveren – mijn passie voor bloemen, het werken met mooie producten, het presenteren van stijlvolle, kwalitatieve collecties en een dosis enthousiasme en flexibiliteit –
samen te brengen in Bloeien in Stijl.
Hierdoor kan ik meewerken aan leuke projecten zoals het jureren bij Gardenista. 

Blijf op de hoogte!

Via onze social media houden wij je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Je kan je ook aanmelden voor de GARDENISTA NIEUWSBRIEF

Wil je meer weten? Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!