Info

Openingstijden

Woensdag 15 mei 2019 09.30 – 17.00 uur
Donderdag 16 mei 2019 09.30 – 17.00 uur
Vrijdag 17 mei 2019 09.30 – 17.00 uur
Zaterdag 18 mei 2019 09.30 – 17.00 uur
Zondag 19 mei 2019 09.30 – 17.00 uur

Prijzen

Beste bezoekers van Gardenista, Hier vindt u onze entreeprijzen voor het evenement. Zoals u ziet hebben wij de prijzen aantrekkelijk gehouden en is er een variëteit aan aanbod van toegangskaarten. Omdat het een KMTP/Groei&Bloei evenement is, krijgen de leden van deze vereniging een extra korting. Het is zeer aantrekkelijk om een vroegboeking te doen zodat u maximaal kunt profiteren van de korting. De verkoop van online tickets is uitbesteed aan ticketcrew.nl. Er komt €1,- administratiekosten bij elke (online) bestelling. Kom je met een groep? Voor groepsprijzen neem contact op met secretariaat(at)gardenista.nl.    Groepsvervoer (>15 personen) per bus mag gratis parkeren op een nabijgelegen parkeerterrein. Dit dient aangemeld te worden bij de organisatie van Gardenista (reserveringen(at)gardenista.nl).

Categorie Entree prijs woensdag t/m donderdag p.p. Entree prijs weekend vrijdag t/m zondag p.p. Opmerkingen
<15 jaar Gratis Gratis Op vertoon van legitimatie
Studenten > 15 jaar € 5,- € 7,50 Op vertoon van studentenkaart
Niet leden € 14,50 € 17,50 Kassaverkoop
Groei & Bloei leden € 9,50 € 12,50 Kassaverkoop, op vertoon van pas/lidnummer. Max. 2 personen
Vroegboekprijs, niet leden € 10,00 € 12,50 Tot en met 30 april 2019, via Tickets
Vroegboekprijs, Groei & Bloei leden € 7,50 € 9,50 Tot en met 30 april 2019, via Tickets
Parkeergeld auto € 4,00 € 4,00 Ter plaatse te voldoen

Er komt € 1,- administratiekosten bij elke (online) bestelling. De prijzen op de website zijn geldend, er kunnen geen rechten ontleend worden aan eventuele fouten in drukwerk.

Kom je meerdere dagen dan is een passe-partout kaart meestal goedkoper. Een passe-partout is 5 dagen geldig, is persoonlijk en is niet overdraagbaar. Passe-partout koop je ook online.

Passe-partout Studenten  € 15,- Kassaverkoop, op vertoon studentenkaart
Passe-partout niet leden  € 25,- Kassaverkoop
Passe-partout Groei & Bloei leden  € 19,- Kassaverkoop, op vertoon van pas/lidnummer

Milieu bewust reizen: Reizen met het openbaar vervoer wordt gewaardeerd. Mensen die kunnen aantonen dat zij met het openbaar vervoer zijn gekomen (bijvoorbeeld door een dagkaart te overhandigen), krijgen een extra presentje als beloning voor hun bijdrage aan de reductie van de CO2 uitstoot. Dit presentje kan worden opgehaald bij de informatietent van Gardenista.

GARDENISTA NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer je op de Gardenista Nieuwsbrief.

Plattegrond

Jury

Tijdens Gardenista zijn er een tweetal activiteiten die door een uiterst deskundige jury beoordeeld en gewaardeerd zullen worden.

In het Nieuws, de Media en Promotie

 

Frits Hoogers (projectleider) en Wilma Walenberg (Landelijk bestuur Groei & Bloei) zijn in gesprek met Mattijs van Dalen van NL Greenlabel om te onderzoeken hoe we Gardenista naar een nog groter succes kunnen brengen. We spraken elkaar op de vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht. Het was een mooie en vruchtbare ontmoeting.

Overnachten

Gardenista’s aanbeveling voor overnachten:

Wij hebben sinds een jaar een mooie B&B in Gameren aan de rivier De Waal. Wellicht kunnen wij wat betekenen voor bezoekers en/of standhouders van Gardenista 2019 in Ophemert.
De afstand over de weg is ca. 15 kilometer. Wij beschikken over 3 luxe 2-persoonsmakers met ieder een eigen inloopbadkamer met toilet. De kamers zijn gelegen in het gastenverblijf welke los staat van onze eigen woning.
Neem maar eens kijkje op www.bommelsdijkhuis.nl. Deze website is overigens 3-talig.
Met hartelijke groet,
Fons & Cora

Zoek je een kamer om in de buurt van Gardenista te overnachten? Dan is dit misschien iets voor je. Het van der Valk hotel in Tiel biedt korting met de code  TIEGROEN

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van Gardenista?
Het doel van Gardensita is om te vergroenen. KMTP Groei & Bloei is al 150 jaar tot in de haarwortels betrokken bij de groene sector. De vereniging wil dit tijdens Gardensita graag presenteren aan het publiek. Wij helpen bezoekers op een laagdrempelige manier succes te hebben met onder andere de tuin.
Wanneer vindt het tuinevenement plaats?
Het evenement vindt plaats van 15 tot en met 19 mei 2019.
Waar kan ik parkeren?
Vanaf de snelweg word je via een duidelijke bewegwijzering naar de parkeerplaats begeleid. De parkeerplaats ligt direct aan het terrein van Gardenista.
Kan ik mijn ticket annuleren?
Je kunt het ticket op een andere dag gebruiken, wanneer de entree hoger is dan de waarde van het ticket kun je bij de kassa bijbetalen. In principe kunnen reeds gekochte tickets niet teruggenomen worden.
Kun je ook met het openbaar vervoer komen?
Ophemert is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Via treinstation Geldermalsen en Tiel vertrekken de bussen richting Ophemert.
Mag ik met mijn kaartje van woensdag ook op donderdag komen, wanneer er bijvoorbeeld iets tussen komt?
Ja dat mag, kaarten met dezelfde waarde kunnen op andere dagen gebruikt worden. Bij een meerprijs kun je dat afrekenen bij de kassa. Er wordt geen geld teruggegeven.
Zijn er aantrekkelijke toegangsprijzen voor een groep?
Zowel voor groepen Groei & Bloei leden als voor overige groepen zijn er aantrekkelijke groepsprijzen. Een groep moet uit minimaal 15 personen bestaan.
Mogen ook niet Groei & Bloei leden met onze Groei & Bloei excursie mee voor de speciale prijs?
Zo lang de verdeling in evenwicht is, is dat dat geen probleem.
Loopt de aanmelding van een groep via ticket crew?
Groepen kunnen hun tickets (en arrangementen) kopen vanaf 31 januari in de ticketshop op de website. Per bestelling wordt € 1,- handelingskosten in rekening gebracht.
Een attentie voor milieubewust reizen geldt dit ook voor een groep?
We geven korting op de tickets en arrangementen. Dat is onze dank voor het milieuvriendelijk reizen. Daarnaast mag de bus gratis geparkeerd worden en wordt de chauffeur voorzien van koffie en thee e.d.
Wat zijn de openingstijden van de kassa en tot hoe laat mag je naar binnen?
De kassa opent om 9.15 uur en sluit om 17.00 uur. Gardenista is geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur. Om 17.00 uur sluit het terrein.
Mogen mensen eigen eten meenemen?
Nee, het meenemen en consumeren van eigen etenswaren is niet toegestaan. Op het terrein is volop, gevarieerde, gelegenheid om iets te nuttigen bij een van de cateraars
Ik heb een voedselallergie mag ik mijn eigen eten meenemen?
Het zelf meenemen van etenswaar is niet toegestaan. De cateraars houden rekening met verschillende voedsel allergieën zoals, lactose, gluten, pinda …… In extreme gevallen kan er een uitzondering gemaakt worden, meld dit vooraf bij de organisatie.
Mogen honden mee (aangelijnd of helemaal niet) of alleen geleide honden?
Honden mogen mee, mits constant aangelijnd, niet blafferig en goed opgevoed. Mocht de hond zijn behoefte per ongeluk op het terrein doen, dan wordt er van uitgegaan dat de eigenaar dit adequaat opruimt.
Komt er een (bewaakte) garderobe/lockers?
Neen er is geen garderobe of lockers, wel een plantencrèche
Komt er een (bewaakte) plantencrèche?
Ja, de plantencrèche komt bij de uitgang. Het is wel op eigen risico.
Is er een gevonden voorwerpen punt?
Ja, gevonden voorwerpen worden naar het informatiepunt gebracht. Vanaf 21 mei kan hier geen aanspraak meer op gedaan worden.
Kunnen mensen met een rolstoel/scootmobiel het terrein op?
Het terrein is medium verhard, dat wil zeggen geen strak of verhard gazon. Maar is wel grotendeels toegankelijk. Her en der zijn maatregelen getroffen met rijplaten/verharding.
Zijn er invalide parkeerplekken? Moet je daarvoor reserveren?
Er is een zeer beperkt aantal invalide parkeerplekken. Reserveren kan niet. Wanneer de invalide plekken vol zijn kan dicht bij de ingang uitgestapt worden zodat de bijrijder de auto op de plek kan zetten.
Is er een (bewaakte) fietsenstalling?
Er is een onbewaakte en gratis fietsenstalling
Is er een elektrische fietsen oplaadpunt?
Het stallen van fietsen is op eigen risico en er komt mogelijk een oplaadpunt.
Zijn er verschoningsmogelijkheden voor de kleinste bezoekers?
Informeer bij het informatiepunt van Gardenista
Mogen kinderwagens/buggy’s het terrein op?
Natuurlijk, het terrein is niet overal strak en verhard, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Kinderen zijn meer dan welkom en er zijn tal van activiteiten voor ze geregeld.
Is Gardenista te bezoeken als je gebruik maakt van een scootmobiel?
Bij mooi weer is het zeker te doen en we denken zo’n 80% toegankelijk. Bij slecht weer wordt het een gok, we gaan dan sowieso werken met rijplaten om het terrein toegankelijk te houden. Er zullen stands zijn die met vloerdelen gaan werken, daar zal je mogelijk wat hinder kunnen ondervinden. Helaas is het kasteel zelf absoluut niet rolstoel-vriendelijk.
Als ik met een groep kom wat zijn dan de parkeerkosten? Weet nog niet of ik met bus of auto's kom.
Als je met een groepsticket (dus meer dan 15 personen) komt is het parkeren van de bus gratis. Kom je met een groepsticket met eigen auto’s betaal je € 4 parkeerkosten per auto.
Arrangement geboekt? Zo gaat dat ter plekke.

Zodra het aanspreekpunt van jullie groep aanwezig is kan hij/zij een envelop ophalen bij de kassa, daar zitten alle vouchers in voor eten etc.
Op het terrein kun je je melden bij de cateraar met deze voucher en mag je je wensen etc. kenbaar maken. Wanneer jullie met de hele groep tegelijk willen eten zou ik gelijk even naar de catering lopen om dit kenbaar te maken, dat werkt dan sneller.

Blijf op de hoogte!

Via onze social media houden wij je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Je kan je ook aanmelden voor de GARDENISTA NIEUWSBRIEF

Wil je meer weten? Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!