Exposeren

“Een trots vakman laat zijn vakmanschap graag zien op Gardenista.”

Gardenista wordt de promotor van het beste vakmanschap op het gebied van tuinexpertise, kweken, groen gerelateerde producten en educatie. Deze vakgebieden zijn essentieel voor iedereen die betrokken is bij de groene sector in de breedste zin. Of je nu een tuinontwerper, hovenier, kweker, bloemstylist of handelaar bent, er is altijd een manier betrokken te geraken bij het evenement dat de ambitie heeft het centrum van de horticultuur in de Benelux te worden met een internationale uitstraling.

Showtuinen

De showtuinen van Gardenista kunnen naast het creëren van publiciteit worden gebruikt om merkherkenning en innovaties op het gebied van tuinbouw te promoten. Tuinarchitect/ontwerper, hovenier/tuinaanlegger en sponsor van de tuin kunnen zich maximaal profileren door middel van de showtuin. De showtuin kan gebruikt worden als ontmoetingsplek en als verbinder tussen diverse vakgebieden. Een showtuin kan je bedrijf laten groeien. Door trendsettend te zijn en top kwaliteit te bieden wordt de conversatie over je tuin op gang gebracht, promoot je je vakmanschap en creëer je opdrachten.

Klik hier voor het reglement deelname showtuinen

Wil je meer informatie over dit onderdeel? Neem dan contact op met Wilma Walenberg walenberg(at)groei.nl of bel met 06-44998364.

Postzegeltuintjes

Heb je altijd je skills op het gebied van tuinieren willen laten zien maar zijn wedstrijd-showtuinen voor jou écht een stap te ver? Veel mensen houden van tuinieren, maar hebben niet zo’n grote tuin. Met jouw bijdrage kun je hen inspireren om van hun kleine tuin toch iets bijzonders te maken.

Op een kaveltje van niet groter dan 10 m2 kun je laten zien hoe je op een zeer beperkte ruimte kunt tuinieren. Als deelname aan de showtuincompetitie voor jou te ver gaat, krijg je de gelegenheid een postzegeltuintje aan te leggen. Landelijke/regionale tuinclubs, afdelingen van groene organisaties, liefhebbers en andere geïnteresseerden kunnen zich via het formulier inschrijven voor dit onderdeel.

Dit zal niet zo zwaar gejureerd worden als de showtuinen. Voor dit onderdeel geldt dat het voornamelijk gewoon leuk moet zijn om aan deel te nemen. Wat niet wil zeggen dat je de lat voor jezelf gerust hoog mag leggen! Klein maar fijn met groots effect…

Klik hier voor het reglement deelname postzegeltuintjes

Wil je meer informatie over dit onderdeel? Neem dan contact op met Wilma Walenberg walenberg(at)groei.nl of bel met 06-44998364.

Planten en bloemen kwekerijen

Wees als exposant één van de topkwekerijen en toon en verkoop je meest opwindende nieuwe planten. Planten vormen het groene hart van Gardenista. Tijdens het evenement krijg je de kans je planten te demonstreren en te verkopen aan een groen georiënteerd publiek dat de tuin een warm hart toe draagt.

Zowel beschaduwde als zonnige standplaatsen staan je ter beschikking zodat je je planten optimaal kunt presenteren in de beste passende habitat. Ben je een kweker van een hele bijzondere plant en heb je de meest exclusieve maar kleine productie, dan hebben wij een plaatsje voor je in ons ‘Bizaretum’.

Aanverwante groen sector producten

Heb je de mooiste tuin gerelateerde producten? Van zaden tot kweekkassen… Alles in deze range is te demonstreren en te verkopen aan het groen minnende publiek dat Gardenista komt bezoeken.

Niet tuin gerelateerd maar wel geïnspireerd op bloemen, planten en de tuin? Juwelen, botanische schilderijen, kopjes en schoteltjes met bloemen versierd… Alles in deze range krijgt een representatieve plek op onze allée en in het kasteel.

Kunst & Ambacht

Gardenista staat voor beleven en verbinden. Het is meer dan een fair of een markt. Het is een echte show. En op deze show is ook echt ruimte voor KUNST. Tijdens Gardenista kan je je vakmanschap en artisticiteit laten zien aan een gemengd publiek, dat komt om zich te laten verrassen. Een publiek dat komt kijken en komt kopen. Een show met passie en professionaliteit en een vleugje mysterie.

Wij bieden kunstenaars een waanzinnig platform om hun artistieke uitingen, hun ambacht en hun vakmanschap in de schijnwerpers te zetten. Wat is een tuin met alleen maar planten en een terras? Kunst maakt de tuin persoonlijk en uniek. Kunst spreekt tot de verbeelding, laat je wegdromen of inspireren. Maar ook de natuur doet kunstenaars inspireren, zo worden er vaak sieraden gemaakt met als vertrekpunt de natuur.

Er zijn verschillende bijzondere plekken op het terrein die speciaal worden ingericht om kunst en ambacht optimaal tentoon te stellen. Bijvoorbeeld in het kasteel, in de catacomben of in de kunstenaarsstraat die in het prachtige park wordt neergezet. Daarnaast hebben we sfeerkramen, stretch-tenten en ‘losse plekken’ om te vullen met kunst in de breedste zin van het woord.

Ben jij een kunstenaar, ambachtsman of -vrouw, edelsmid, artiest…. pak dan je kans en laat met trots je werk zien tijdens Gardenista!

Moestuinproducten

Tijdens tuinfestival Gardenista krijgt eten en drinken uit eigen tuin een prominente plek bij de bestaande moestuin en sfeervolle muurkas.

Ben je een lokale producent van exclusieve streek producten die niet in de supermarkten te koop zijn? Op Gardenista kun je je producten laten proeven en verkopen aan het ‘foodie’ publiek dat op het evenement af komt.

Educatie

Tijdens het tuinevenement worden bezoekers geïnspireerd en begrip voor de groene sector en tuin gerelateerde onderwerpen verhoogd. Als je een boodschap wil uitdragen tijdens Gardenista, bieden wij je de ruimte je workshops, demonstraties en presentaties een plek te geven.

Tevens is Gardenista een springplank voor groene scholen. Leerlingen kunnen de professionals meehelpen hun expositie tot stand te brengen en daarmee het onderwijs in de groene sector maximaal promoten en een boost geven. Laat zien wat je doelen zijn en wat je boodschap is.

De voordelen van exposeren

op Gardenista houden ook in:

  • De gelegenheid om je tuinideeën, planten en tuin-aanverwante artikelen te verkopen en je passie te delen met de bezoekers van Gardenista.
  • Publiciteit en promotie van je bedrijf via de online media, websites en het maandblad Groei & Bloei.
  • De kans in de prijzen te vallen en te worden verrast met een medaille voor beste inzending van Gardenista.
  • Als deelnemer aan de bloemschikwedstrijd zijn een aantal hele mooie prijzen te winnen.
  • Alle gelegenheid wordt geboden om te netwerken met collega vakmensen, potentiele klanten en experts in de groene sector.

 

  • Uitgebreide pers- en media aandacht wordt gecreëerd waarmee Gardenista je bedrijf een boost kan geven.
  • De namen van sponsoren worden het programmaboekje gepubliceerd. Er zullen zo’n 20.000 boekjes in omloop zijn.
  • Gastvrijheid van de vereniging KMTP/Groei & Bloei staat voorop.

Stap in en deel je passie in de groene wereld die Gardenista wil creëren voor haar bezoekers.

Algemene Voorwaarden

Bouwboek (afmetingen van de tenten)

Achtergrond informatie over Groei & Bloei

achtergrond informatie over de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde/Groei&Bloei

Inschrijven!

Wil je exposeren of wil je meer informatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!