Lezingen: Tinka Chabot – Duurzaam tuinieren

Tijdens het groenfestival Gardenista geeft Tinka Chabot van S-kwadraat snoeiadvies Arnhem een presentatie geven over het aanleggen en onderhouden van een duurzame tuin.
Zij legt uit wanner een tuin duurzaam is en hoe je dat zelf, stapje voor stapje, voor elkaar kunt krijgen met eigenlijk minimale ingrepen. En dan niet alleen duurzaam voor het milieu, maar vooral duurzaam voor de planten, dieren en de bodem èn dus ook voor de klanten. Hoe ga je te werk als je dat zo duurzaam mogelijke wilt doen? Welke materialen gebruik je wel en welke juist liever niet. Van verschillende materialen komt het duurzaamheidsplaatje aan de orde.
Tinka vertelt je, op woensdag en donderdag, op een inspirerende en soms ook op een hilarische wijze hoe je je je tuin duurzamer kunt maken. Graag gaat ze met jou het gesprek aan, want er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar een duurzamere tuin leiden.

Tinka Chabot is vakbekwaam hovenier, bosbouwkundig ingenieur en Duurzaamste hovenier 2019. Door deze combinatie van opleidingen kwam zij tot de conclusie dat planten meer zijn dan alleen maar ornamenten in een tuin, die een haal van de heggenschaar nodig hadden. Ze heeft zich daarom gespecialiseerd in het esthetisch en zorgvuldig snoeien van bomen en struiken. Tinka noemt zichzelf een luie hovenier: ze doet alleen wat strikt noodzakelijk is om planten beter tot hun recht te laten komen. Ze heeft al 15 jaar een eigen bedrijf en naast het snoeien richt ze zich ook op het aanleggen van ecologische tuinen. En dat op een zo goedkoop mogelijke manier met hergebruik van zoveel mogelijk aanwezige materialen en planten

Informatie

  Koetshuis
  donderdag 26 mei 2022
}  11:00 - 12:00 uur
  Lezingen

Deel programma-onderdeel