Lezingen: Suze Peters – Plaagdieren zijn onmisbaar

De kranten staan vol over hoe slecht het gaat met de natuur en de biodiversiteit. Dus als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden, wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif?

Suze Peters schreef er een boek over; Het Plaagdierboek. Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Tijdens Gardenista zal Suze aan de hand van de bladluis uit de doeken doen hoe dit web werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na haar lezing ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. En…. ga je ze vermoedelijk minder vertrappen en meer vertroetelen.

Het Plaagdierboek is het vervolg op het succesvolle Onkruidboek waarvan al 13.000 exemplaren verkocht zijn. Suze Peters is naast schrijfster sinds 2002 ook tuinontwerpster.

Informatie

  Koetshuis
  zaterdag 28 mei 2022
}  10:00 - 11:00 uur
  Lezingen

Deel programma-onderdeel