Entertainment: Lazulis

De naam LAZULIS is afgeleid van de diepblauwe Lapis lazuli, een halfedelsteen die maar in weinig landen voorkomt, waaronder Chili.
Ook de leden van LAZULIS komen uit Chili. Op zoek naar nieuwe wegen kwamen zij naar Duitsland en brachten tassen vol muziek, ritmes en temperament mee. Vreugde en melancholie weerspiegelen zich in hun repertoire dat liederen omvat van verschillende Latijns-Amerikaanse componisten.
De Spaanse teksten gaan over respect hebben voor elkaar, over de ervaringen in het dagelijks leven en over liefde en melancholie. En dat alles gespeeld en gezongen in Latino-sfeer en -temperament.

Naast de klassiekers ‘Guantanamera’ en ‘Besame Mucho’ brengt LAZULIS ook minder bekende Latijns-Amerikaanse muziek ten gehore. Zachte melodieën, 2-stemmig gezongen en begeleid met gitaar en eigen traditionele instrumenten zoals de ‘cuatro venezolano’ (een gitaar met slechts 4 snaren) en de ‘tinaja’ (een van leem gebakken instrument).

LAZULIS heeft al menig evenement en festival in diverse landen opgeluisterd met haar sfeervolle en temperamentvolle muziek, zoals in Duitsland, Belgie, Luxemburg, Oostenrijk en Nederland. Zij ontvangen alom veel lof en erkenning. Hun land, hun vreugde en melancholie hebben zij daarbij altijd in hun rugzak.

Informatie

  Hoofdpodium
  zaterdag 28 mei 2022
}  10:00 - 11:00 uur
  Entertainment

Deel programma-onderdeel