Demonstraties: Hoe maak ik een kruidenspiraal

Katja Staring van DailyGreenspiration en Suze Peters van De Tuinschool Online bouwen een kruidenspiraal. Volg hun bouwproces, leer zelf een stoeptegel te splitsen en ontdek hoe een kruidenspiraal werkt. Je bouwt een kruidenspiraal bij voorkeur van restmaterialen uit de tuin, dus als je gaat ‘onttegelen’ is dit een ideaal bouwwerk: je hoeft geen tuinstenen af te voeren, maar hergebruikt ze voor een groene oplossing!

Een kruidenspiraal is een bouwwijze waarmee je op een klein oppervlak héél veel kruidenplanten kwijt kunt. Het wordt een kleine ‘rots’ met verschillende biotopen: zonnige, schaduwrijke, drogere en nattere zones. Zo krijg je ideale groeiomstandigheden op een beperkte plek voor planten die stuk voor stuk wat anders nodig hebben. Met een kruidenspiraal trek je veel bestuivende insecten en kun je jaarrond oogsten voor thee, gerechten, eetbare bloemen, of het maken van zalfjes en bijvoorbeeld natuurlijke inkten.

Volg de workshop Kruidenspiraal Bouwen in je eigen tempo aan De Tuinschool Online, een platform voor online cursussen over natuurvriendelijk en ecologisch tuinieren. Deelname aan een duidelijke online workshop met instructies: aan het eind staat jouw kruidenspiraal als een groene rots!
Voor beginnende én gevorderde tuiniers. Je hebt voor de kruidenspiraal nodig: een plek van ongeveer 1.80 bij 1.80 meter, waarvan in elk geval de helft in de zon ligt. Verder heb je stenen bouwmateriaal nodig, dat overal vandaan is te ritselen, tijdens de demonstraties krijg je daarvoor veel tips en trucs.

Deze demonstratie wordt afwisselend uitgevoerd samen met ‘Een composthoop of -vat opzetten’ door Caroline de Vlaam en ‘Aanleg boomspiegel’ door Guerrilla Gardeners NL.

Informatie

  Postzegeltuintjes
  vrijdag 27 mei 2022
}  10:00 - 17:00 uur
  Demonstraties

Deel programma-onderdeel