Workshops: Ecoprinten – Ambermaakt

Op avontuur met de natuur!! Met deze miniworkshop maak je kennis met de wonderlijke techniek ECOPRINTEN: een natuurlijke bewerking van textiel of papier door gebruik te maken van de natuurlijke verfstoffen uit bladeren en bloemen. Hiervan worden exacte prints gemaakt, waarbij de structuur en de vorm van de bladeren op prachtige wijze op het papier achterblijven. Je neemt na deze workshop een aantal prachtige botanische ecoprints op papier mee naar huis, die je thuis een mooi plekje kunt geven.

Deze mini-workshop bestaat uit 2 delen; in het eerste deel maak je de ecoprints op papier. Dan gaan de ecoprints de stoompan in voor een kleine 2 uur. Na 2 uur kom je terug om de pakketjes uit te pakken en kun je de ecoprints mee naar huis nemen.

De workshop wordt gegeven door Amber van Vugt, expert in het maken van ecoprints. Opgeleid als textiel dessinontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, heeft zij steeds meer haar eigen natuurlijke stijl ontwikkeld. Liefde voor de aarde, het ambacht en de wens om de wereld een stukje mooier te maken zijn haar voornaamste inspiratiebronnen. Ze werkt vanuit haar tuinatelier in Ilpendam en verzamelt voor haar creaties en workshops botanisch materiaal dichtbij huis.

Kosten: € 15,- per persoon.
Zeker zijn van een plekje? Schrijf je nu al in.
Tevens kun je je hiervoor aanmelden op het festivalterrein bij de infostand of bij de kassa’s bij de twee grote horecapunten.

Informatie

  Green inspiration
  vrijdag 27 mei 2022
}  11:45 - 12:30 uur
  Workshops

Deel programma-onderdeel