Demonstraties, Entertainment: Cigarbox Henri & The New American Farmers

Behoefte aan muziek had men zeker, maar geld om instrumenten te kopen niet en dus maakte men gitaren van wat men voorhanden had: sigarenkistjes en bezemstelen! Zo werkte dat op de katoenplantages begin 19e eeuw langs o.a. de Mississippi in Amerika. Op deze zogenoemde Cigar Box Guitars speelde men heerlijke blues. Veelal in de zogenaamde Juke Joints: openbare ruimtes waar men elkaar ontmoette, ontspande met muziek en een spel en een (alcoholische) drank nam. Een welkome sfeervolle afwisseling na het zware werk.

Henri Grootenhuis is specialist in het maken van de Cigar Box Guitar en zal ons op Gardenista laten zie hoe zo’n gitaar is te maken én te bespelen. Sterker nog: je kunt zo’n gitaar zelf ook eens uitproberen. Aansluitend aan de demo laat hij natuurlijk horen hoe de cigarbox en andere instrumenten klinken. We maken er een swingend geheel van!

Deze 5 mans formatie speelt een heerlijk toegankelijke, maar licht ontvlambare mix van roots, blues, Americana en garage blues op o.a. zelfgebouwde cigar box gitaren (inderdaad, een gitaar van een sigarendoos!), wat authentieke blues instrumenten zijn.

Veel zelfgeschreven nummers -zowel in het Engels als in het Overijssels dialect- gaan o.a. over zelfgestookte booze, blues, auto’s, motoren enz.
Maar ook bekende en minder bekende covers of bewerkingen van andere artiesten zullen ten gehore worden gebracht.

De band bestaat uit: Petra Klaver – zang en (cigar box) gitaar, Paul Schuurman – drums en percussie, Albert Siemers – (cigar box) bas gitaar, Appy Zomer – bluesharp en Cigarbox Henri – diverse (cigar box) gitaren

Informatie

  Podium Boomgaard
  vrijdag 27 mei 2022
}  13:00 - 17:00 uur
  Demonstraties, Entertainment

Deel programma-onderdeel