Workshops: Avontuurlijk Tuinieren

Katja Staring en Nienke Plantinga zijn de gastvrouwen van de Inspiratie-HUB Avontuurlijk Tuinieren.

Katja en Nienke geven tesamen met een aantal uit deze crew van Tuinavonturiers inspirerende inloop-workshops en inspiratie-talks.
Ze zijn auteur van diverse boeken die op Gardenista te koop zijn en er zijn in hun inspiratie-HUB leuke prijzen te winnen: van e-books tot workshop en tuingereedschap. Kortom: de zaterdag zonder een bezoekje aan de HUB is niet volledig.

Zie ook: https://www.avontuurlijktuinieren.nl/inspiratiehub-avontuurlijk-tuinieren-op-gardenista

Wie komen er?

Eline Houtkamp / www.bloemenoogst.nl
Zij kweekt biologische snijbloemen en zaden (Kwekerij Bloem en Oogst) en geeft workshops (Bloemen kweken, No Dig Tuinieren).
Op Gardenista geeft zij workshops No Dig. Zij laat zien hoe je Spit-vrij tuiniert en legt uit hoe goed dit is voor het bodemleven. Van deze workshop wordt je verliefd op je bodem.

Jessica Koomen / www.jessicakoomen.nl
Jessica zal in haar workshop ‘Moestuinieren is voor iedereen’ laten zien hoe je van je moestuin een ecologisch paradijs maakt: biodivers, ecologische gewasbescherming, oogst het jaarrond.
Zij is eigenaar van de moestuincommunity ‘Groene Vingers’ en auteur van het boek ‘Seasons Moestuin’.

Marleen Ruijter-van Langen / www.omdetuinleiden.com
Marleen geeft een workshop over ‘Klimaattuinieren’: wat kun jij in jouw tuin (groot of klein) doen om positief bij te dragen aan het klimaat? Biodiversiteit, wateropvang en een gezonde bodem komen hierbij op een laagdrempelige manier onder andere aan bod. Iedere stap is een stap om de wereld te redden.

Carlijn Krielaars / www.degroenebuurvrouw.nl
Carlijn is een stadse met groene vingers en zij vindt als specialist-minituintjes en geveltuintjes-hovenier niets mooier dan om binnensteden te vergroenen.
Hoe maak je nou een groene oase van die steenwoestijn om je huis heen ? Kom daarvoor naar de workshop van Carlijn.

Katja Staring / www.dailygreenspiration.nl
Katja is co-auteur van het boek ‘Avontuurlijk Tuinieren’. In haar workshop op Gardenista vertelt ze over het onkruid en wilde planten in haar 900m2 avontuurlijke tuin en hoe die planten haar tuin wat extra’s geven.

Nienke Plantinga / www.magnolia-tuinontwerp.nl
Nienke is co-auteur van het boek ‘Avontuurlijk Tuinieren’. Op Gardenista laat zij zien hoe je jouw eigen tuin speels kunt her-ontwerpen met als resultaat ‘meer avontuur in je tuin’.
Neem je eigen tuinplattegrond mee en ga ter plaatse met Nienke aan de slag.

Informatie

  Green inspiration
  zaterdag 28 mei 2022
}  10:00 - 17:00 uur
  Workshops

Deel programma-onderdeel