Lezingen: Alie Stoffers – De Tuinerie

Als fanatieke tuinierster voorzag Alie Stoffers vrienden en familie van advies en hulp bij het inrichten van hun tuin. Sinds 2003 heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt en is ze gestart met De Tuinerie. Tijdens Gardenista deelt Alie haar kennis in een drietal lezingen.

Op 27 mei ‘Bollen in de border’
Voor veel tuiniers is het een sport de tuin zo lang mogelijk attractief te laten zijn, van het vroege voorjaar tot aan de winter. Natuurlijk horen voorjaarsbollen daarbij. Alie vertelt over de ‘nieuwe’ manier met prachtige kleurcombinaties samen met opkomende vaste planten en een natuurlijk effect. Ook de verzorging van bloembollen komt aan de beurt, want hoe zorg je dat ze volgend jaar weer in groten getale opkomen? En misschien wel het belangrijkste voor tuiniers hoe zorg je dat het afstervend loof niet in de weg zit?

Op 28 mei ‘Dahlia Mania’
Deze kleurige zomerknollen zijn gelukkig weer ‘hot’. Alie deelt mooie beelden, nieuwe soorten en praktische tips voor het overwinteren van Dahlia’s. Ze vertelt alles over de toepassing van Dahlia’s in de tuin.

En op 29 mei ‘ Tuinen in Cornwall’
De tuinen in Cornwall hebben een bijzonder klimaat, en dat zie je terug in de beplanting. In deze schitterende omgeving zien we behalve de prachtige kustlijn de mooiste tuinen voorbij komen zoals ‘The Garden house’ en RHS Garden ‘Rosemoor’. En natuurlijk bezoeken we het grootste Tuin-restauratieproject ter wereld, ‘The lost Gardens of Heligan’.

Informatie

  Koetshuis
  zaterdag 28 mei 2022
}  12:00 - 13:00 uur
  Lezingen

Deel programma-onderdeel