Demonstraties: Aanleg boomspiegel

De boomspiegel – het stuk grond rond de stam van een boom – is vaak een kale plek, terwijl je het met de juiste planten en een beetje liefde kunt omtoveren in een groene bloemenoase. Een bloemenfestijn voor jou, voor de buurt én voor insecten die er een thuis en eten vinden.

Heb je zo’n kale plek voor de deur? Lucky you!

Tijdens de demonstratie nemen we je mee in de wonderlijke wereld van het boomspiegel tuinieren. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe maak je de boomspiegel geschikt voor beplanting? Welke bloemen en planten doen het goed op deze plek?

De demonstratie vindt plaats op vrijdag 27 mei, om 11 uur, 13 uur en 15 uur. Buiten deze tijden kun je bij de Guerrilla Gardeners langskomen om ‘bloembommen’ te maken, en voor een gezellig praatje ;-).

Guerrilla gardeners wippen stoeptegels voor geveltuinen, beplanten boomspiegels en zetten bloemen tussen de standaard struiken in het gemeenteperk. Dat levert levende straten vol vogels, vlinders en bijen. Kinderen klauteren in het groen en volwassenen ontmoeten elkaar tijdens het tuinieren of koffie drinken.

Op Gardenista is Cerian ‘Jenny’ van Gestel aanwezig, auteur van het boek ‘Guerrilla Gardening’ waarin tal van tips en inspiratie gedeeld wordt.

Deze demonstratie wordt afwisselend uitgevoerd samen met ‘Hoe maak ik een kruidenspiraal’ door Katja Staring & Suze Peters en ‘Een composthoop of -vat opzetten’ door Caroline de Vlaam.

Informatie

  Postzegeltuintjes
  vrijdag 27 mei 2022
}  10:00 - 17:00 uur
  Demonstraties

Deel programma-onderdeel