Demonstraties en workshops

Tijdens Gardenista zijn er verschillende demonstraties bloemschikken, maar ook bij de exposanten zijn er demonstraties.   Maar allemaal hebben ze een overeenkomst – Nederland groener maken.

En heb je zin in een workshop? Ook die zijn er.

De bloemschikdemonstraties door bekende bloemarrangeurs vinden plaats op het podium.

De Ikebana demonstraties vinden plaats in de bloemschiktent.

De demonstraties van de exposanten vinden op verschillende locaties plaats. Alle locaties staan duidelijk vermeld in het programmaboekje dat iedereen bij binnenkomst ontvangt

Bloemschik demonstraties

Woensdag 15 mei

  • 12.30 – 13.30 uur – Podium

Esther van Wijngaarden  Bloemschikdemonstratie en verloting

WERK MET PASSIE – LIEFDE VOOR BLOEMEN EN PASSIE VOOR BLOEMSTYLING

Hallo! Mijn naam is Esther van Wijngaarden: 23 jaar en verliefd op het bloemenvak.
Vroeger wilde ik balletdanseres worden. Door een rugblessure kon ik niet meer verder met dansen. Dit was een grote teleurstelling. Na 2 weken zag mijn moeder een bericht in de krant voor de studie Flower en Design. Nadat we naar de open dag van het Wellant College waren geweest, wist ik dat dit wel eens iets voor mij kon zijn. Nu, een paar jaar later met het diploma op zak, weet ik dat het een perfecte keuze was.

​Esther is een gedreven jongedame met veel passie en temperament. Gedreven en met heel veel liefde stapt ze elke dag weer in de auto om de wereld te overtuigen van haar kwaliteiten in het bloemenvak.

Zij maakt in haar bedrijf EVW prachtige bloemwerken zoals: bruidswerken, afscheidsboeketten, beursaankledingen, wekelijkse verzorging van bloem decoraties, boeketten maar ook complete aankledingen voor bijvoorbeeld evenementen, partijen en bij u thuis: het is allemaal mogelijk!

Donderdag 16 mei

  • 11.30 -12.30 uur – Podium

Dini Holtrop  Bloemschikdemonstratie en verloting

Vanaf haar 15e is Dini Holtrop al bezig met bloemen. Met haar creativiteit en enthousiasme heeft ze dan ook al div. prijzen gewonnen o.a. Nederland kampioen in 2014. Een prijs waar ze supertrots op is. Dini staat bekend als een hoog getalenteerde toparrangeur in binnen- en buitenland voor het geven van masterclasses, demo’s en restylen van winkels, o.a. Italië, Brazilië,  Moskou. Engeland, Duitsland, Spanje.
In haar winkels in Heerenveen en Sneek valt direct op dat zij als een echte designer, sfeer, romantiek en harmonie weet te creëren met haar bloemrijke creaties.
Natuurlijk gaat het niet alleen om inspiratie en schoonheid: het leerzame aspect wordt niet vergeten. Tijdens de demo  laat Dini u zien welke technieken en materialen er voor nodig zijn.

Vrijdag 18 mei

  • 15 – 16 uur – Podium

Marcel van der Haar  Bloemschikdemonstratie en verloting “Bij mijn bloemwerk probeer ik mensen altijd te inspireren door een geraffineerd lijnenspel in mijn arrangementen te laten zien. Hierbij zoek ik altijd naar de juiste balans in kleur en verhouding waarbij zelfgemaakte ondergronden een belangrijke rol in het totaal arrangement Spelen. Ik zoek graag het randje op met wat ik creëer maar bloemwerk moet wat mij betreft wel altijd technisch goed en houdbaar in elkaar zitten”

Zaterdag 19 mei

  • 15 – 16 uur – Podium

Roxanne Schellen  Bloemschikdemonstratie en verloting Ik ben ontzettend gek van ons mooie vak en altijd op zoek naar nieuwe & verrassende ideeën! De onderscheidende factor is tegenwoordig voor een winkel misschien wel het aller belangrijkst en daarom vind ik het erg goed om actief bezig te zijn met wedstrijden en evenementen, om mijzelf zo verder te blijven ontwikkelen. De technieken die ik hierdoor gaandeweg leer kan ik erg goed toepassen in de winkel, en hoe leuk is het dan om dit regelmatig te morgen demonstreren voor mensen met net zo veel passie voor bloemen als ikzelf! 🙂 Nét weer even anders, vernieuwend of volgens de nieuwste trends!

Donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 mei

  • doorlopend – Bloemschiktent

Mensen kunnen blijven staan kijken, maar ook regelmatig langs komen om te kijken wat nieuw gemaakt is.

Tijdens het schikken wordt er uitleg gegeven over de schikking.

Er is informatie over de NIV (Nederlandse Ikebana Vereninging) en er zijn kenzans te koop.

 

Workshops

Alle dagen    Maak je eigen bloemstuk

  • 10.00 – 12.00 uur – Bloemschiktent
  • 13.30 – 15.30 uur – Bloemschiktent

Van woensdag tot en met zaterdag zijn er in de grote bloemschiktent leuke, creatieve bloemenworkshops. Je kunt gewoon aanschuiven, inschrijven is niet nodig.

Voor zowel kinderen als volwassenen is er een leuk aanbod.

Onder begeleiding van vakbekwame bloemschikkers maak je een eigen creatie, die je mee naar huis mag nemen.

Kosten (betaling gaat met de Gardenista betaalmunten)

Kinderworkshop : 2 Gardenista-munten

Volwassen workshop : 5 Gardenista-munten

Wees creatief en ga aan de slag met je eigen bloemstuk.

Demonstraties bij exposanten

Alle dagen

  • doorlopend – Moestuingedeelte

Velt Een gezonde en mooie tuin begint bij een gezonde en levende bodem. Een bodem die zèlf de planten voedt. Een bodem waarop je kunt zaaien en tuinieren. Waarvan je kunt oogsten, en gezond én lekker kunt eten. Die een thuis biedt aan een grote diversiteit aan bloemen, bijen en andere beestjes. Compost maakt de kringloop naar de bodem rond. De vrijwilligers van Velt, al bijna een halve eeuw dè vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren, laten je dit alles,zien, voelen, proeven, ruiken… puur natuur en zonder kunstmatige toevoegingen.

Alle dagen

  • doorlopend – zie programma boekje

Maaikes Livepainting Geen mooie tuin, zonder insecten. Dat is iets wat nog wel eens vergeten wordt en waar Maaike Krijtenburg van Maaikes Livepainting graag meer aandacht voor vraagt. Ze zal gedurende het hele evenement aanwezig zijn, om insecten te tekenen, op groot formaat.

Kom vooral even kijken, om het werk te zien ontstaan! Door deze kleine beestjes vergroot te tekenen, wil ze bewustwording en waardering creëren van de aanwezigheid van deze beestjes.

Bent u benieuwd naar haar werk? Kijk dan vast op deze website: Maaikes Live painting

Alle dagen

  • doorlopend – zie programmaboekje

Honda en Stihl – Wil je weten hoe verschillende tuingereedschappen werken?

Deze mensen weten er alles van.