Contact

Landgoed Ophemert

De Dreef 2
4061 BL Ophemert
Nederland

Parkeren op het terrein
Routebeschrijving
NS spoordeelevenement

Kaartverkoop

Het kernteam

E. info@gardenista.nl

Persinformatie

Het kernteam

E. info@gardenista.nl

Landgoed Ophemert

De Dreef 2 4061 BL Ophemert 15 t/m 19 mei 2019

Wie zijn wij?

+31 6 51 60 28 61
frits@gardenista.nl

Frits Hoogers

Projectleider

+ 31 6 44 99 83 64
walenberg@groei.nl

Wilma Walenberg

Landelijk bestuur / lid kernteam

+31 6 51 22 17 13
schravesande@groei.nl

Jan Schravesande

Lid kernteam

Jaap Gelderloos

Lid kernteam

Organisatie

Een belangrijke vereniging voor hoveniers en tuinbezitters in heden en verleden is de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde KMTP Groei & Bloei of de “Maatschappij”, zoals hij door vele werd genoemd.

Het bijzondere van deze vereniging is wel dat zij altijd een mix van liefhebbers en beroepsmensen is geweest. Heden ten dage met de nieuwe naam Groei & Bloei zijn de liefhebbers en tuinbezitters ruim in de meerderheid.

De vereniging is opgericht in augustus 1872 door 32 sympathisanten in Den Haag, vooral met als doel een blad uit te geven. Het was een enthousiaste groep mensen want in 1874 waren er al 24 afdelingen met 252 leden. Ook werd er 1n 1878 al een oproep gedaan voor een rijkstuinbouwschool, maar daarop moest nog wel 20 jaar gewacht worden.

Voor 1872 waren er al initiatieven om organisaties te stichten. Een bijzondere maatschappij was Linnaeus met een kwekerij een handelsonderneming en een tuinbouwschool. Deze maatschappij heeft maar 10 jaar bestaan. Het tijdschrift Sempervirens speelde in deze organisatie ook een rol.

De naam van het blad van de vereniging is Groei & Bloei. Met die naam is gestart in 1952. Het blad is zo succesvol dat de vereniging KMTP nu de naam van het blad Groei & Bloei hanteert.

In de jaren 60 en 70 stonden alle belangrijke personeelsadvertenties, zowel van de gemeentes als het bedrijfsleven, in het blad Groei & Bloei. Om te weten wat er speelde in de tuinaanleg en onderhoud was het lidmaatschap van de KMTP belangrijk.

Aanbeveling

 

Gardenista
 
Dat omarmen we natuurlijk!
 
In de Tuinen van Appeltern zoeken we al vanaf het prille begin de samen werking met gepassioneerde tuin- en groenvrienden. Er is nog zoveel te doen in onze Tuinwereld dat we elkaar gewoon nodig hebben om echt iets te bereiken. Teveel mensen hebben nog geen optimale band met hun tuin, velen hebben zelfs nog nooit het goede tuingevoel genoten.
Dat is jammer want een tuin kan je leven wel degelijk verrijken. Bovendien ontstaat er vanuit dat juiste tuingevoel een mooiere wereld voor ons allemaal.
 
Het initiatief vanuit Groei&Bloei en de KMTP voor het nieuwe tuinevent Gardenista juichen we dan ook van harte toe.
De plannen en locatie spreken nu al volop tot de verbeelding. Het gaat zeker veel mensen boeien en inspireren. Geweldig ook dat we als Tuinen van Appeltern een stukje mogen bijdragen.
 
Ben van Ooijen
Directeur Tuinen van Appeltern.
 

Ambassadeur

Wiert Nieuman

Voormalig Hortulanus van de botanische tuinen van Utrecht

Met dank aan

Heel veel foto’s die wij op deze site en op onze socials gebruiken zijn speciaal voor Gardenista vrijgegeven door photokingandqueen.nl. De afbeeldingen mogen niet zonder toestemming worden doorgeplaatst.

De plattegrond van het evenement is gemaakt door Klazina Korver.

Onze sponsoren en partners

Afd. Groei&Bloei Oldenzaal e.o. wenst projectgroep veel succes met de voorbereidingen voor het Gardenista evenement.

Laat een bericht achter

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het gerust weten! Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.