Bloemstylist

Naar aanleiding van het grote succes van de eerste Gardenista-editie in mei 2019 kunnen wij vol trots zeggen dat van 22 tot en met 26 september 2021 de tweede editie zal plaatsvinden van het festival.
Tijdens Gardenista wordt ook in 2021 weer een bloemschikkampioenschap gehouden. Ga jij de uitdaging aan en word jij de beste bloemstylist van het festival Gardenista?

Studenten, amateurs en professionals, die een verhaal kunnen vertellen met plantaardige en niet plantaardige materialen dagen wij uit zich in te schrijven voor de wedstrijd. Op dinsdag 21 september vindt de competitie plaats op Historiche Buitenplaats den Alerdinck. Uit elke categorie worden 3 winnaars bekend gemaakt die vervolgens zondag 26 september op het podium tijdens het festival het tegen elkaar opnemen voor de eerste prijs.
Ben jij die enthousiaste, gedreven en creatieve bloemist? Misschien word jij dan de kampioen van het ‘’Festival Gardenista 2021’’!

Om je te kwalificeren voor deze wedstrijd vragen we je om maximaal vijf foto’s te sturen van bloemwerk waar je trots op bent. Samen met je adresgegevens en telefoonnummer geef je aan in welke categorie je mee wilt gaat doen. Zodra we je aanmelding beoordeeld hebben, ontvang je van ons het inschrijfformulier en wedstrijdreglement.

Het thema voor Gardenista 2021 is ‘’FESTIVAL’’

De winnaars van Gardenista 2019 waren Paulien Beekwilder (student), Lammy van Elp (amateur) en Joyce Brueren (professional). Als hoofdprijs kregen ze alle drie ieder een eigen artikel in het maandblad Groei & Bloei.

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar bloemschikken@gardenista.nl.

Doe je mee? Klik hier

“Het leuke van meedoen aan een wedstrijd is dat je optimaal je creativiteit kunt laten gaan. Vaak maak je dingen die heel anders zijn dan in je dagelijkse werk. Je kunt veel langer nadenken over het thema, je kunt dingen uitproberen en uiteindelijk iets heel tofs en creatiefs neerzetten. Daarbij is het ook nog eens erg leuk om te zien wat je mede kandidaten gemaakt hebben en hoe zij het thema hebben bekeken, en ook daar leer je weer van en raak je weer geïnspireerd door”,
aldus Joyce Brueren, winnaar bij de profs tijdens Gardenista 2019.

Hoi mijn naam is Paulien Beekwilder.
Ik ben 21 jaar en woon in Ammerzoden. In 2019 heb ik mee gedaan aan het Gardenista event. Mijn ervaring met Gardenista is echt super!. Een prachtige locatie waar het event gehouden werd, verder was het ook zeer inspirerend om te kijken wat er allemaal nog meer te zien was. Het was niet alleen een wedstrijd maar ook een bij een komst voor kwekers en andere bedrijven, wil je inspiratie om je tuin te veranderen of juist speciale planten kopen. Dit kan bij het Gardenista event!
De wedstrijd zelf is er goed geregeld, vooraf gaande duidelijke informatie over hoe en wat wanneer en waar. Wanneer we onze werkstukken mochten brengen ging dit vloeiend en vlot ter plaatse kon je dingen nog afwerken dit vond ik zelf heel erg fijn!. Ik ben éérste geworden en om te bewijzen dat ik de gene ben die het stuk heeft gemaakt. Mocht ik dus op de zondag nog een keer strijden tegen de nummers 2 en 3 op het podium voor publiek. En ook nu was ik weer eerste geworden. Als prijs kreeg ik een interview met de Groei & Bloei, dit is een vaktijdschrift. Ook mocht ik met Marcel van Dijk (Oogenlust Eersel) een dagje mee lopen. Dit was echt een super ervaring.
Nu een jaar verder werk ik ondertussen bij Oogenlust, en weten al veel meer mensen wie ik ben en wat ik doe! Gardenista is dus een echte aanrader om aan mee te doen!

Paulien Beekwilder in de Groei&Bloei mei 2020

Joyce Brueren in de Groei&Bloei december 2019

In de categorie amateur zijn ‘’Golden Tickets’’ te winnen.

In het weekend van 5 oktober 2019 vond het Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken plaats in Waalwijk. De winnaar in de ere-klasse, met 76,6 punten, is Anja de Graaf (afdeling Breda).

Op 26 oktober 2019 vond het Oost Nederlands Kampioenschap Bloemschikken plaats in Eefde. Dika Koeslag heeft hier een ‘Golden Ticket’ verworven.
En op 14 maart 2020 vond het Noord Nederlands Kampioenschap Bloemschikken plaats waar Froukje Poortinga het ‘Golden Ticket’ verdient heeft.

Hieronder het resultaat van de bloemschikwedstrijd tijdens Gardenista 2019

 Mag ik jullie voorstellen v.l.n.r. Joyce Brueren, Paulien Beekwilder en Lammy van Elp. Alle drie in hun eigen categorie de beste bloemstylist Gardenista!

Het was een echte battle op een zonovergoten dag in een prachtige setting. Duizenden bezoekers hebben jullie bezig gezien.

Dames, van harte gefeliciteerd met dit waanzinnige resultaat!

We houden je hieronder op de hoogte welke bloemstylisten tijdens Gardenista te vinden zijn.

Bloemschikwedstrijd tijdens Gardenista 2021

Bloemschikwedstrijd tijdens Gardenista 2021

Na de succesvolle bloemschikwedstrijd tijdens de eerste editie van Gardenista is besloten ook in 2021 weer een bloemschikwedstijd voor studenten, amateurs & professionals te organiseren. [button link="https://gardenista.nl/bloemschikken/" color="green"...

Gardenista 2021

Gardenista 2021

De voorbereidingen van Gardenista 2021 zijn in volle gang en dit betekent dat de website gedurende het jaar ook steeds meer gevuld zal worden met groene deelnemers, tuinexperts, bloemschikkers, programma en nog veel meer.

Gardenista is beleven

Gardenista is beleven

Gardenista is het groenfestival dat staat voor verbinding tussen amateur en professional met de jeugd (studenten) als belangrijke en onmisbare schakel. Doormiddel van beleving en bewustwording willen wij bezoekers prikkelen en enthousiasmeren, dit doen we met drie...

Groei & Bloei

Bekijk video's van Groei & Bloei voor de echte tuinliefhebber! En kijk ook eens op groei.nl https://youtu.be/gIVBVFvqrtY

Blijf op de hoogte!

Via onze social media houden wij je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Je kan je ook aanmelden voor de GARDENISTA NIEUWSBRIEF

foto: Bob van den Berg