Beleving

Programma

Hieronder staan de aangepaste programma’s van alle vijf de Gardenista dagen. 

Karin Bloemen komt naar Gardenista.

Op zondag 19 mei zal ze optreden.

Informatie over precieze tijd en locatie volgt nog

Planten combineren – ontwerp zelf prachtige borders Modeste Herwig en Jeanne van Rijs

Fraaie combinaties maken met vaste planten, heesters en bolgewassen is de uitdaging voor elke tuinliefhebber. Tijdens deze lezing bekijken we geslaagde borders in binnen- en buitenland. Modeste hoopt u te kunnen inspireren tot creaties van evenwichtige combinaties, waarin de planten elkaar versterken.

Planten combineren – ontwerp zelf prachtige borders Modeste Herwig en Jeanne van Rijs

Na de lezing kunt u komen kijken hoe Jeanne van Rijs en Modeste Herwig ter plekke, in samenspraak met u, een border op kleur maken met vaste planten. Stap voor stap laten zij zien hoe je een border opbouwt, wat het effect is van bepaalde planten en hoe je de mooiste combinaties maakt.

Wat is een klimaatvriendelijke tuin? – Mirko van Ingen

Ons klimaat veranderd, we worden steeds vaker geconfronteerd met lange warme
zomers en korte periode van extreme neerslag. De huidige, sterk versteende,
inrichting van onze steden is niet bestand tegen deze extremen. Aanpassingen aan
zowel de publieke als private ruimte zijn noodzakelijk, waarin meer groen, minder
verharding, regenwater -buffering, -hergebruik en -infiltratie een steeds centralere rol zal
moeten gaan spelen.
Een klimaatvriendelijke- levende-tuin is de ideale plek om regenwater in op te vangen. Draagt bij aan verkoeling van het stedelijk gebied en bied beschutting, drink- en voedermogelijkheid voor insecten, vogels, en andere dieren.
Benieuwd naar wat jij kunt doen om je tuin klimaatvriendelijker in te richten?

Kom naar deze inspirerende lezing op 15 en 16 mei

Geen mooie tuin, zonder insecten. Dat is iets wat nog wel eens vergeten wordt en waar Maaike Krijtenburg van Maaikes Livepainting graag meer aandacht voor vraagt. Ze zal gedurende het hele evenement aanwezig zijn, om insecten te tekenen, op groot formaat. Kom vooral even kijken, om het werk te zien ontstaan! Door deze kleine beestjes vergroot te tekenen, wil ze bewustwording en waardering creëren van de aanwezigheid van deze beestjes. Bent u benieuwd naar haar werk? Kijk dan vast op deze website: Maaikes Live painting

Plaagdieren essentieel voor biodiversiteit in de tuin – Suze Peters

Bladluizen worden gezien als plaagdieren, maar na de lezing Plaagdieren essentieel voor biodiversiteit in de tuin van Suze Peters (schrijfster van het Onkruidboek en het Plaagdierboek) weet u hoe onmisbaar ze zijn voor de biodiversiteit in uw tuin. Net als alle plaagdieren eigenlijk….

www.plaagdierboek.nl

Bloemwerk – Marcel van der Haar, op 17 mei

Bij mijn bloemwerk probeer ik mensen altijd te inspireren door een geraffineerd lijnenspel in mijn arrangementen te laten zien.
Hierbij zoek ik altijd naar de juiste balans in kleur en verhouding waarbij zelfgemaakte ondergronden een belangrijke rol in het totaal arrangement spelen.
Ik zoek graag het randje op met wat ik creëer maar bloemwerk moet wat mij betreft wel altijd technisch goed en houdbaar in elkaar zitten

Doorlopend zal op 17, 18 en 19 mei demonstraties Ikebana gegeven worden.
Mensen kunnen blijven staan kijken, maar ook regelmatig langs komen om te kijken wat nieuw gemaakt is. Tijdens het schikken wordt er uitleg gegeven over de schikking. Er is informatie over de NIV (Nederlandse Ikebana Vereninging) en kenzans zijn te koop.

Klik op de links voor uitgebreidere informatie over lezingen, demonstraties en workshops en het muziek programma. De informatie op deze pagina’s wordt nog aangevuld dus kom nog eens langs.

Benieuwd wat er allemaal komt, hou deze pagina en onze socials dan in de gaten.

Gastronomie

Zoë Verloop – kloppend hart van de Laurier. Zoë is de initiatiefneemster en eigenaresse én zij is bezeten van koken, kleurrijk, gedreven en perfectionistisch. Zij is één van Nederlands beste gastvrouwen op haar gebied en heeft 22 jaar ervaring als producente en onderneemster met een ontelbare lijst van spraakmakende events in binnen- en buitenland.

De Laurier kookt op locatie voor grote en kleine gezelschappen en verzorgt bijzondere catering. In haar kookstudio geeft Zoë voor jong en oud kooklessenen, speciale dieetkooklessen. Naast haar cateringen staat ze deze zomer voor het zevende jaar met haar allergeenvrije foodtruck Vrij Voedsel op vele grote festivals.

Voor het prachtige Gardenista restaurant laat Zoë zich inspireren door de setting van het evenement, de beleving van de bezoeker en het thema groen en lokaal. Vrijwel alle producten hebben een bijzonder verhaal dat bijdraagt aan de beleving in het restaurant van Gardenista waar gedurende de openingstijden voor klein en groot heerlijkheden zijn te verkrijgen.

De Laurier is vrijzinnig duurzaam en zij vindt duurzaamheid een vanzelfsprekendheid.

De kracht van de Laurier schuilt in de betrokken en langdurige samenwerking met telers en leveranciers. Het is een van de fundamenten binnen al haar bedrijfstakken, waarmee de Laurier groot is geworden. Gezonde keuzes is in alle opzichten de drijfveer van de Laurier en zij beperkt waar mogelijk in al haar bedrijfsprocessen de milieubelasting en negatieve sociale impact.

Volg de gerechten ontwikkeling voor Gardenista op deze website.

 

Kinderactiviteiten

GROENE SPRUITEN & TOFFE PEREN
een leerzaam programma tijdens Gardenista 2019

Ben jij een GROENE SPRUIT of een TOFFE PEER? Leuk! Want ook voor jou is er tijdens Gardenista van alles te beleven.

Weet je bijvoorbeeld al hoe je de natuur om je heen kunt laten groeien en bloeien? Of hoe je ervoor zorgt dat de wereld wat groener wordt? En weet je eigenlijk al wat de natuur daar zelf allemaal voor doet? Je leert het bij interactieve activiteiten voor alle GROENE SPRUITEN & TOFFE PEREN.

En je ervaart het bij het zien van de BONTE STOET die rond Kasteel Ophemert trekt. Leer en ervaar wat groen met je doet en doe mee, want groen moet je gewoon doen!

 

BONTE STOET

Ontwerper Ward Warmoeskerken (1982) vertaalde het leerzame programma in een modetheater: een stoet van bonte figuren in kleurrijke kostuums trekt over het terrein van Gardenista. De kostuums vertellen over het bodemleven, zaaien en planten, groeien en bloeien, oogsten en genieten. Zo laat de sprookjesachtige stoet zien waar we toe in staat zijn als we de natuur een handje helpen. En je krijgt meteen zin om zelf aan de slag te gaan. Of om aan te sluiten in de stoet…!

Het leerzame programma GROENE SPRUITEN & TOFFE PEREN is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Rabobank West-Betuwe.

Workshops

Zelf je handen uit de mouwen steken tijdens Gardenista? Over bijna elk onderwerp wordt tijdens Gardenista wel een doe-activiteit gegeven. Je kunt je eenvoudig opgeven tijdens je bezoek aan Gardenista. En er zijn tal van deelnemers die eenvoudige laagdrempelige activiteiten aanbieden. Ervaar, beleef en neem mee…

Masterclasses

Naar een hoger level? Er zijn verschillende masterclasses te volgen tijdens de Gardenista 5-daagse, gegeven door een heuse master. Leer een finesse op het gebied van kweken, bloemschikken, ontwerpen of moestuinieren tijdens één van de bijzondere master-avonden, meestal in combinatie met een lezing. Een masterclass is uit te breiden met een diner, optreden en exclusieve tour over het terrein. Houd deze pagina in de gaten voor het uitgebreide programma.

VIP’s

Vind je je klant, collega of relatie een VIP? Neem jouw VIP of VIPs mee naar één van onze 5 exclusieve avonden.
Laat je extra in de watten leggen of krijg een uniek kijkje in de keuken van Gardenista. Kom met een mooi gezelschap naar Gardenista en laat je verwennen met heerlijk eten en fantastisch entertainment. We zullen hier te zijner tijd meer informatie plaatsen over de mogelijkheden. Kun je niet wachten en wil je direct op de hoogte gehouden worden stuur dan een bericht naar info@gardenista.nl .  Geef aan met hoeveel personen je wil komen en wij sturen je, zodra bekend, alle mogelijkheden.

Blijf op de hoogte!

Via onze social media houden wij je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Je kan je ook aanmelden voor de GARDENISTA NIEUWSBRIEF

Wil je meer weten? Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!