Beleving

Programma 2019

Karin Bloemen komt naar Gardenista.

Op zondag 19 mei zal ze optreden.

Ze komt om 14.00 uur optreden op het met bloemen versierde podium.

Maar er is zijn meer optredens van muzikale artiesten: Muziekprorgamma

Wat is een klimaatvriendelijke tuin? – Mirko van Ingen

Dit is de titel van een lezing op 15 en 16 mei.

Maar er zijn in totaal 14 zeer bekend sprekers die samen 51 lezingen van 15-30 minuten verzorgen.

Een overzicht van alle lezingen: lezingenprogramma.

Showtuinen

Er zijn 6 showtuinen die internationaal gejureerd worden. De eerste prijswinnende showtuin van Nederland is ………

Kom kijken.

Meer weten? Lees de inzendingen Arjan, Jo.Han, Renée, Anja, Jacqueline en Gilbert of Anneke en Mart

STEL JE EENS VOOR…

Een kasteel, oeroude bomen, hoge hagen, wilde bloemen. En daar, tussen al het groen, verschijnt een bont gezelschap. Een stoet figuren die zo uit een sprookjesboek tevoorschijn lijkt te komen. Is het een droombeeld?

De figuren komen dichterbij en tonen met hun kleurrijke kostuums hoe mooi en hoe groen de wereld kan zijn. Hoe we met zaaien en planten, verzorgen en oogsten onze tuinen en onze leefomgeving groener kunnen maken. Is dát een droombeeld?

Nee, de BONTE STOET die tijdens Gardenista over het terrein trekt, laat je ervaren hoe gemakkelijk het is te genieten van een groenere wereld. En het laat je zien dat het geen droom is, geen sprookje, maar de realtiteit waar we samen aan kunnen werken.

De BONTE STOET is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Rabobank West-Betuwe.

Bloemwerk – Marcel van der Haar, op 17 mei

Marcel is een van de bloemstylisten die op het podium laat zien wat er mogelijk is.

Iedere dag geeft een andere bloemstylist een demonstratie, het programma

En op zondag de finale van de bloemschikwedstrijden !

En kijk eens goed naar al die schitterende bloemversieringen die door leerlingen van verschillende scholen aangebracht zijn.

Doorlopend zal op 17, 18 en 19 mei demonstraties Ikebana gegeven worden.
Mensen kunnen blijven staan kijken, maar ook regelmatig langs komen om te kijken wat nieuw gemaakt is. Tijdens het schikken wordt er uitleg gegeven over de schikking. Er is informatie over de NIV (Nederlandse Ikebana Vereninging) en kenzans zijn te koop.

Geen mooie tuin, zonder insecten. Maaike Krijtenburg van Maaikes Livepainting vraagt hier meer aandacht voor met het tekeningen. 

Maar er is meer kunst te zien.

Hoe studenten de levensvatbaarheid van een kasteel in de toekomst zien.

Studenten van WUR-Landschapsarchitectuur presenteren de resultaten van hun onderzoek https://gardenista.nl/onderwijs/wageningen-universiteit-research-leergang-lar/

Zondag om 15.30 uur bij de panelen naast het Podium

Kinderactiviteiten 2019

Ben jij een GROENE SPRUIT of een TOFFE PEER? Doe mee met onze kinderactiviteiten? Je leert er van alles over de natuur, maar je gaat vooral veel dingen zelf doen. GA TOCH BUITEN SPELEN! Kom ravotten en ontdekken bij de Burgemeester van Buiten. We gaan o.a. aan de slag met zakmeslessen, bosbeesten timmeren en je mag komen snuffelen in het rariteitenkabinet. Want zeg nou zelf; je wil toch vast wel eens een mammoetkies van duizenden jaren oud vasthouden.

BEN JE NIET ZO CREATIEF?

Ga dan eens langs bij Maaike Kranenburg en kijk hoe je een insect kunt tekenen. Stap voor stap laat ze zien hoe een insect tot leven komt op papier. In het programmaboekje dat je krijgt op het evenement, staat het ook nog eens uitgelegd.

Of neem een kijkje bij een van de showtuinen. Daar ontdek je misschien dingen die je in je eigen tuin ook wel zou willen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

 

EZELTJE RIJDEN met Rob op zaterdag 18 en zondag 19 mei

Rob heeft een ezelboerderij in Dreumel. Zaterdag en zondag komt hij naar Gardenista en neemt hij Amber, Sarah, Florus en Anne mee. Kinderen kunnen op een van zijn ezels een ritje maken of zelf met de ezel een stukje gaan wandelen. Maak kennis met deze bijzondere beesten. De kosten zijn € 2,-.

 

 

BONTE STOET (voor jonge en oudere bezoekers)

Ward Warmoeskerken trekt met een sprookjesachtige stoet van bonte figuren over het terrein. De bonte stoet laat zien waar we toe in staat zijn als we de natuur een handje helpen.

 

BLOEMSCHIKKEN (voor jonge en oudere bezoekers)

In de bloemschiktent kan je een toverstokje met bloemen maken om mee naar huis te nemen.

 

 

Het leerzame programma GROENE SPRUITEN & TOFFE PEREN is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Rabobank West-Betuwe.

Workshops 2019

Zelf je handen uit de mouwen steken tijdens Gardenista? Over bijna elk onderwerp wordt tijdens Gardenista wel een doe-activiteit gegeven. Je kunt je eenvoudig opgeven tijdens je bezoek aan Gardenista. En er zijn tal van deelnemers die eenvoudige laagdrempelige activiteiten aanbieden. Ervaar, beleef en neem mee…

Blijf op de hoogte!

Via onze social media houden wij je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Je kan je ook aanmelden voor de GARDENISTA NIEUWSBRIEF