Marc Hilhorst heeft tijdens het groene festival Gardenista 2022 de meeste stemmen van het publiek gekregen met zijn tiny garden: Trópicos desérticos.
Van de 1.300 uitgebrachte publieksstemmen mocht hij er 555 ontvangen.
Als hoofdprijs kreeg hij uit handen van Jasker Kamp, hoofdredacteur, een artikel in het maandblad Groei & Bloei aangeboden en verder een gegraveerd glas en een fles lekkers.

Ontwerp tiny garden: Trópicos desérticos van Marc Hilhorst
Foto: Stephan Hilhorst
Sponsor beplanting: ’t Vaarderhoogt Tuin advies Centrum uit Soest
Sponsor verharding: B. Strumpel b.v. uit Soest

Marc Hilhorst, derdejaars student Tuin- & Landschapsinrichting aan de Hogeschool van Hall Larenstein, ontwierp een tuintje in het kader van de postzegelcompetitie van Gardenista. Zijn ontwerp is gebaseerd op Tenerife. Tijdens de studie koos hij voor een studiereis naar Tenerife omdat dit een van de weinige plekken binnen Europa is waar je in november nog mooie tuinen en natuur kunt zien.
De meeste toeristen komen voor de droge, zonnige zuidkant van het eiland, maar in het noorden bevinden zich uitgestrekte bossen die een subtropische sfeer hebben. Hier regent het dan ook vaak en is het mistig. Deze tweedeling van het eiland vond hij interessant en mooi om te zien en hier heeft hij dan ook zijn inspiratie uitgehaald. Het doel werd een tuin te ontwerpen waarin je je op vakantie voelt, terwijl dat door corona niet mogelijk was.

Marc heeft de tuin net als het eiland in tweeën gesplitst. De ene kant geeft de tropen van Tenerife weer, tot uitdrukking gebracht door een weelderige beplanting waar diverse planten grote bladeren hebben. De andere kant van de tuin beeld het droge zuiden uit. Hier groeien yucca’s tussen lavastenen. De verharding en andere materialen die in de tuin zijn gebruikt, zijn geel en beige van kleur zodat je een mooie mediterrane sfeer krijgt. Achter in de tuin komt een zitplek waar je kan genieten van alle planten om je heen. Is het mooi weer en 25 graden dan heb je het echte Tenerife gevoel.