Het plan van Ferieke Giethoorn was In Blue Mediteranean Dreams een compact senioren tuintje aanleggen vrij van buk- hurk- of kruip moeite; waar je je in mediterrane sferen waant. Het werd abrupt doorbroken door het onverwacht overlijden van haar dochter Floortje.

Intens blues

Het werd INtens BLUEs, een gedenktuin. Een elementen tuin. Een verbindende tuin.
“Tijdens de opbouw, door er mee bezig te gaan, voelde ik me weer een kind, spelend met stenen, water, en wolken. Het laten ontstaan volgens een plan dat van vorm verandert al naar hoe ik mijn rouw beleefde, werkte helend en geruststellend. Ik raad het iedereen aan om binnen eigen grondbereik een eigen stukje tuin te laten ontstaan als afspiegeling van wie je op dat moment bent. Eenvoudig door het te doen.”

‘Bewoonde natuur’

Dit minituintje beoogt een bewoond stukje natuur, bezield door aarde-, water-, vuur-, lucht- en lichtwezens. Wormen, kikkers, salamanders, libellen, vlinders, vogels.
Alsmede door ons mensen als respecterende en leergierige wezens.
Waar blauw-paarse tinten, de kleuren van de hemel, de boventoon voeren.
Iris het symbool van de regenboog, brug van en naar de andere zijde, bepaalt het beeld. Ultieme boodschapster, licht en hoop brengend. Ze verbindt mensen met goden.

Tuin betekent oorspronkelijk: beschermd omheind stukje grond. Daarvoor dienen wilgentakken die zich neerbuigen als rijshout voor vlinderbloemige klimmers. Ik heb zowel tuinwaardige als keukenkruid inzetbare, eetbare en geurende planten gekozen.
De vijf elementen komen ook terug in respectievelijk Kiezels, Poel, Vuurschaal, Insecten- en vogelvoorzieningen. En in de regenboog.
De planten vormen daartussen de verbindende factor.

sponsoren:
Rijnbeek – Vaste Planten
Ciel de Smet – Tuintherapie
Martin Ferkranus – Pomp&Zo