Britt Piek (21), Marc Hilhorst (22  en Tiffany Peters (20) (op de foto van links naar rechts), tweedejaars studenten Tuin- & Landschapsinrichting aan de Hogeschool van Hall Larenstein, ontwierpen een tuintje in het kader van de postzegelcompetitie van Gardenista. Hun ontwerp is gebaseerd op Tenerife. Tijdens hun studie kozen ze voor een studiereis naar Tenerife omdat dit een van de weinige plekken binnen Europa is waar je in november nog mooie tuinen en natuur kunt zien.
De meeste toeristen komen voor de droge, zonnige zuidkant van het eiland, maar in het noorden bevinden zich uitgestrekte bossen die een subtropische sfeer hebben. Hier regent het dan ook vaak en is het mistig. Deze tweedeling van het eiland vonden zij interessant en mooi om te zien en hier hebben ze dan ook hun inspiratie uitgehaald. Het doel werd een tuin te ontwerpen waarin je je op vakantie voelt, terwijl dat door corona niet mogelijk was.

Het drietal heeft de tuin net als het eiland in tweeën gesplitst. De ene kant geeft de tropen van Tenerife weer, tot uitdrukking gebracht door een weelderige beplanting waar diverse planten grote bladeren hebben. De andere kant van de tuin beeld het droge zuiden uit. Hier groeien yucca’s tussen lavastenen. De verharding en andere materialen die in de tuin zijn gebruikt, zijn geel en beige van kleur zodat je een mooie mediterrane sfeer krijgt. Achter in de tuin komt een zitplek waar je kan genieten van alle planten om je heen. Is het mooi weer en 25 graden dan heb je het echte Tenerife gevoel.