Harry Pierik is een bekende Nederlandse tuinontwerper. Hij geniet landelijke bekendheid om zijn verborgen stadstuin in Zwolle en vele tuinontwerpen die hij – verspreid over heel Nederland – heeft gerealiseerd, zowel voor particulieren als in de openbare ruimte.

Dat kunnen boomspiegels en geveltuintjes zijn, maar ook stadstuinen, bostuinen en landelijke tuinen van enkele hectares.
Zijn ontwerpen zijn zo gecomponeerd dat de tuin een eenheid is, vol details van bloem blad, bes of tak. Het lijken veldboeketten met een natuurlijke uitstraling.
Verder geeft Harry vele lezingen en presentaties waarin hij zijn passie uitdraagt.

Het Gardenista team heeft contact gezocht met Harry en hem gevraagd of hij zijn creativiteit op een of andere manier tijdens Gardenista wilde laten zien.

Na overleg met het team en de eigenaar van Den Alerdinck is hij gaan nadenken wat zijn stempel op Gardenista zou kunnen zijn.
Dit jaar zullen alvast twee geveltuinen, twee rozenperken en een deel van de rotonde in de oprijlaan worden ingericht.
Onder andere over dit maakproces zal Harry op Gardenista enkele PowerPointpresentaties geven.

Harry heeft vele partners in het groen bereid gevonden om samen met hem voor Gardenista bovengenoemde showelementen te realiseren.

Dit zijn overigens borders die zich op Den Alerdinck zullen blijven ontwikkelen. Het onderhoud zal jaarrond worden uitgevoerd door de elders op deze site genoemde hoveniersbedrijven in samenwerking met enkele tuinvrijwilligers van Groei en Bloei.

Veel meer informatie over Harry en zijn partners en wat zij gaan doen.

tuinharrypierik.nl